måndag 20 december 2010

Oljemålning :-)

På min förrehabiliteringskurs fick vi testa på målning. Det var superkul! Jag blev helt såld på detta med oljemålning! Nu har jag inhandlat material och ska bara invänta rätt tillfälle för att sätta igång och måla. Känner att man behöver få vara i lugn och ro så man bara kan bli ett med penseldragen.


Detta är den första jag gjorde. Eftersom jag är englandstokig, ville jag göra en engelsk backe att titta på när jag längtar för mycket.

 

Den andra målningen kom till av sig självt genom att svepa med penseln fram och tillbaka. Plötsligt såg jag att jag var på väg att göra ett vinterhav. Den påminner mig om strandkanten vid svärföräldrarnas hus på Tynderö mellan Hudik och Timrå. Där ser det alltid olika ut på vintern allt eftersom väder och vind format snö, is och hav.

 "Fröken" tyckte absolut att vi skulle testa akryl också. Jag ville jämföra teknikerna och valde därför att måla ett kustlandskap igen. Helt klart var oljan mycket roligare att jobba med! Oljefärgen är formbar och spännande och ALLA kan skapa intressanta och vackra tavlor. Man behöver inte vara duktig tecknare, utan kan leka fram mönster. Akryl känns mer seriöst.

11 kommentarer:

Annelie sa...

Va fina dom blev, du e duktig jö!!!

Linda Horn sa...

Dom är heeeeelt sjukt underbara och kommer inte alls till sin rätt på dessa foton tyvärr. De är mycket, mycket vackrare i verkligheten!!!

jenny/e.j.m sa...

Åh vilka fiina tavlor. för mååånga år sedan höll jag på med oljemålning, håller med dig att det är roligare med olja än akryl. Den är mer kraftful=). Man kanske skall plocka fram oljefärgerna igen!

God jul=)

//Jenny/e.j.m

Terés sa...

WOW!!! Jag är mållös... WOW! De här kan du ju sälja för en redig slant om det kniper i kassan nån gång... WOW....

KRAM

Cina99 sa...

Dina tavlor är ju jättevackra!!! Fortsätt med måleriet bara! :D

vardagsprincessan sa...

klart du är duktig syrran. när ska du sluta att imponera, hehe. dom är verkligen vackra! hur kan du ha så många talanger? fortsätt scrappa och måla. Du är såååå duktig!!! ja det var tråkigt med handen men tur i oturen. är hemma från jobbet idag med men imorgon får jag nog försöka gå. har ett läkbesök imorgon som jag inte vet om jag ska avboka eller ej. ska vi komma till er på torsdag? ska bli ett rejält snöoväder på efm så då åker vi tidigt isf. ha det gott o fortsätt måla o scrappa! kramar

Lilla07an sa...

Men titta, vilka fina tavlor. Det där tycker jag absolut du ska fortsätta jobba med. Måste vara hur roligt som helst.

Tack för dina lyckönskningar. Det ska blir spännande att följa dig på Scrapbruket framöver.

Kram /Maria

Camilla sa...

Så fiiiin, Nina!
Vad duktig du är!

vardagsprincessan sa...

titta in på min blogg, kanske känner du igen några ;)

Therese sa...

Superläckra tavolor =) Tack för titten i min blog och för lyckoönskningen! Får önska detsamma!

Päivi/Paivja sa...

Wow! Sååå snygga!!!!
Själv har jag små 3 canvas inköpta för snart 3 år sedan och billiga oljefärger väntandes på inspiration. Hade kommit fram till att det inte är något för mig :o) Min pappa tyckte jag skulle ta hans färger istället, då han har bra färger.... men inspirationen kom aldrig...
Men nuu blir jag lite inpirerad igen :o) Men så här fint reslutat skulle jag aldrig få ihop.

Ha det bäst!