lördag 10 december 2011

Anslagstavla


Nu ska jag visa hur jag fick till min anslagstavla. 

Utgångsmaterial: Ram stor nog att rymma tre foton, mönsterpapper, griffeltavelhjärta från Plantagen, almanacka "Classic" från ROX Stamps (här redan tillskuren och klar för användning).

Eftersom jag bara hade ett av dessa mönsterpapper fick det bli skarvande. Hade jag haft två likadana mönsterpapper, så hade jag fått de båda bitarna att passa ihop på samma sätt som tapeter- med mönsterpassning. Nu försökte jag få ringarna hela åtminstone, även om de inte direkt matchar i färg och symbol. Längst ner blev det dock ett litet fält utan papper. Band fick hjälpa till att täcka.

Nu är tre band på plats. Underst två svarta organzaband och överst det fina röda bandet, samtliga från ROX Stamps.

Här är det sista pappersfria området täckt. Min favorittext "Att vara stark.." (Rox) hade en självklar plats här!

Dags att få almanackan på plats. Jag har sagt det förr och säger det igen: Ska du köpa en håltagare/öljettsättare som du verkligen kan ha nytta av, så välj en Crop-a-dile Big Bite! Utan problem gjorde den hål i fotoramens masonitskiva.

En påsnit/brad med lite längre, rejälare vingar på, satte jag med en vinge på vardera sida av denna handdukshållare fyndad i 10 kr-låda på Coop.

Påsnitens vingar träddes sedan in i hålet och fästes med utfällda vingar på baksidan. Sitter stabilt och bra.

För att hjälpa till att stötta griffeltavelhjärtat limmade jag fast första bästa skräp jag fick tag i som kunde fungera som distansklossar.

Hjärtat är lite för stor för att passa in inuti ramen. Den vilar på ramens kanter, vilket gjorde att jag behövde föregående bilds distansklossar för att stötta hjärtat på mitten. Det röda bandet fick ta plats i hjärtat också och limmades fast på baksidan.

Almanackan skrevs ut på 4cc-papper. De är tjockare än vanliga skrivarpapper och har en väldigt slät yta, vilket ger fina utskrifter. Ritpapper kan också vara perfekt, baksidan på mönsterpapper (kanske rensa bland de man gillar mindre) funkar också utmärkt.

Nu har jag en anslagstavla med lättutbytbara kalenderblad, samt skrivyta på griffeltavlan.
I o m stämpeln under kalendern kan jag även använda den utan kalendern när den tar slut.

Blås inte bort idag! Stanna inne och mys istället ;-)

NHL


4 kommentarer:

Johanna1978 sa...

Så läckert och fiffigt! Sparar det här inlägget till min att göra-lista :)

Ziro sa...

Supersnyggt och praktiskt!

Lena sa...

Vilken bra idè, jättefin!!

Kram Lena

MiaS sa...

Wow, supersnyggt!!!