måndag 7 juni 2010

Köket

I brist på annat får vi ta en titt i mitt kök. Nej, det är inte så perfekt som jag skulle vilja att det var när man ska visa upp det, men alldeles nystädat var det i alla fall när bilderna togs :-)
Jag har en väninna som har svårt för att kunna hälsa på, fast vi nästan bor grannar. Sedan har jag vänner långt bort, så- en titt in hos mig!Från idyll med lantligt kök flyttade vi in i bostadsrättslägenhet i sta'n för 1 år sedan. Då var det dags för en mer linjär look. Lättstädat var parollen, för hos oss blir det rörigt på nolltid!
Diskbänken är kvar i orört skick än så länge. Jag hatar diskhon! Fattar inte hur de kan installera en ho i köket som en ugnsplåt inte går ner i för rengöring!
Man kan sticka ner ett hörn en liten bit. Vatten blir det överallt!
Nä, den skaaaa ut! Det hänger dock ihop med det lite större projektet med att förlänga diskbänken, flytta diskmaskinen på något vis, så vi kan byta till ett 80centimeters slaskskåp.
Vi köpte luckorna efter att dåvarande hyresgästen sagt (gissat) på att skåpet var 80 brett. Vi hade monterat alla luckor när vi kom till den absolut sista och då upptäcker att slaskskåpet har det skumma måttet 76 cm. Så i ett år har vi haft en dörr till skräpet som inte går att stänga. Inget vidare nu när soporna börjar lukta i värmen! :-D

Genomskinliga stolar för en luftig känsla. Vita avtorkbara väggar :-)
Fodren runt fönstren och den skymtande balkongdörren ska bli vita också.
Vi har alltid haft svårt för att sitta i köket och äta. Lösningen: TV i köket. Ja, det är tragiskt! :-)

Teckningar ritade av Linnéa när hon var 2 år och 9 månader. Spöken och ballonger. Gubben ner till vänster är pappa och en husvagn. Han ser lite förskräckt ut :-)

Längst bort är en skjutdörr in till vardagsrummet, men den brukar vara öppen.Litet och anonymt skafferiskåp inbyggt i väggen, nya kyl- och frysskåp som redan är fulla av små bucklor och repor gjorda av sonen, 2,5 år....
Hatobjektet: pappersstället maken släpade in till att ha räkningar i.
Bredvid den skymtar min fryspåsförvaring jag scrappat av en vintetra, men den får nog ett eget inlägg någon dag.

Växten bor inte där längre. Mina favvotavlor från London passade perfekt in i looken. Äggförpackningsgubbar vi pysslade i julas.
Min farfar har gjort dalahästen, ja, farmor målade den.

Till höger om spisen stod ett högskåp, så det saknas riktig bänkskiva där, men i sinom tid... Vi kommer nog att köpa två skåp till och ha två hyllplan närmast i bild. Jag hade öppet i huset och det funkade jättebra, men här har jag inte fått till det som jag ville, så in och dölj det i skåp istället.

4 kommentarer:

Frideborg sa...

För mig är detta ett helt perfekt kök. Mitt ser ut som ett pentry för oss 4 och som om åskan slog ned för att stanna.
Supersnyggt-vill ha!

Kram Marina

Linda Horn sa...

Såååå snyggt!!! Tack för titten, säger den nyfikne väninnan! ;-)

A'laEmmeli sa...

Wow vilket läckert och coolt kök ni har! Gillade verkligen tavlorna som din dotter gjort, kul idé!! Tack för din kommantar, minns att jag glömde bort att svara på din kommentar ang säljbloggen, förlåt! Självklart gör det inget att du skrev om det i min blogg men just då hade jag redan handlat tillräckligt och kände inte att jag kunde köpa mer. Har du anknytning till mina hemtrakter eftersom jag har för mig att du skrev att du skulle hit? Kram Emmeli

A'laEmmeli sa...

Du är ju för söt! :) Tack snälla för dina fina ord jag blir så glad men jag tror helt klart att du har en bra chans, kul att få utmana sig själv i sånt man inte brukar göra. Jag för min del är ju helt grön på området vintage men tycker att det är kul att testa lite... hade glömt bort att jag faktiskt vann hos designat i april så jag va tvungen att kika efter det va ju sant, det gjorde jag. Trodde inte heller att det gick att vinna två månader i rad på samma ställe fast jag vann ju iofs inte i maj, jag kom ju tvåa. Så jag tror inte heller att chansen att få en placering i juni är särskilt stor men det är ändå roligt att delta och jag tycker designat har väldigt roliga tävlingar.

Va häftigt! Ja ibland är världen bra liten! Jojomen jag har träffat din syster och Emmy och Antonia leker på dagis, hon gillar att pyssla om de som är lite yngre än hon själv! ;) Om du får tillfälle att åka ner hit igen får du hojta till, vore kul att ses. Scrappar Hanna något? Om hon gör det så får du hälsa henne att hon är välkommen att scrappa med oss någon gång. Vi är några som träffas med jämna mellanrum! Kramar ♥