onsdag 21 december 2011

Presentkorts-kort


Samtliga stämplar är från
ROX Stamps.

Utgångsmaterial: Svart cardstock och ett mönsterpapper från Tim Holtz beströks med uttunnad vid akrylfärg. 
Ovanpå det: kladdande med färger, distresser, glitterlim, utsuddade fläckar med svart stämpelfärg för att ge lite oljefläckskänsla osv.


Öppnat
På den utvikta nederdelen ska det plastiga presentkortet sitta. Jag kommer fästa det med en liten gluedot, bara så pass att det hålls kvar.

Hela kortet är byggt med den tjusiga damen som inspiration.
Övriga stämplar som skymtar är God Jul och gott nytt år, "Made with love" och en embossad Harley Davidson.


De röda punkterna samt Made with love kommer från 
2 resp. 4 kommer från siffersetet.
God jul är slarvstämplat tvärs över siffrorna. 
Obs! Delat på stämpeln så domherren har fått bli en egen stämpel= ännu mer användbar med text och bild var för sig eller ihop! Här har jag även bara färgat in ena delen av stämpeln= Gott Nytt År är inte med. 
Lätt som en plätt med en Tombowpenna :-)

Ett presentkorts-kort i en helt annan stil
Färdig kortstomme som bas.
Papper: Nikki Sivils "My sweet cherry pie"
Band, skocharm och dubbelhäftande tejp är från ROX Stamps.

Öppnat
Alldeles egenhändigt har jag skrivit "Sweet as cherry pie" på skrivytepappret :-)


En die cut ur samma pappersserie har stämplats med 
Tjusiga damen har fått en rejäl dos glitterlim på sin baddräkt och på skorna. På körsbäret har jag satt en pebble, vilket i verkligheten får det att se smaskigt glansigt ut. 
Pebbles fäster jag ibland med lim och ibland som idag med en väldigt platt gluedot.

Det vita pappret symboliserar de blomstercheckar som är tänkta att sitta där. Jag har alltså bara fäst pappersbiten och die cuten med en remsa dubbelhäftande tejp i nederkanten.

Avslutar med en bild på mitt smaskiga paket!
Julafton kom tidigt :-D
Kan dock erkänna att jag öppnade detta paket med stor bävan!
På postavin stod det nämligen att avsändaren var Scrap-Perra och skulle då ha innehållit Ingvild Bolmes Distressing tool. Snacka om att jag var nervös innan jag fick upp paketet, för det skramlade något väldigt om det! Jag såg framför mig hur det hett efterlängtade verktyget förvandlats till ett trasigt inferno av plastbitar. Vilken otrolig lättnad när jag fick se att det var alla dessa skramliga gobitar från mitt DT-ställe istället. Min distressing tool ligger då kvar i tryggt förvar hos Konsum :-D

De stora silverhörnen inspirerade mig till att vilja göra en lila och silvrig canvastavla till vardagsrummet. Ja, inspirationen finns där, men sedan får vi väl se om jag får tummen ur någon gång också! :-D 
Den där julafton vilar ju runt kröken med.

Ha det!
NHL







lördag 10 december 2011

Anslagstavla


Nu ska jag visa hur jag fick till min anslagstavla. 

Utgångsmaterial: Ram stor nog att rymma tre foton, mönsterpapper, griffeltavelhjärta från Plantagen, almanacka "Classic" från ROX Stamps (här redan tillskuren och klar för användning).

Eftersom jag bara hade ett av dessa mönsterpapper fick det bli skarvande. Hade jag haft två likadana mönsterpapper, så hade jag fått de båda bitarna att passa ihop på samma sätt som tapeter- med mönsterpassning. Nu försökte jag få ringarna hela åtminstone, även om de inte direkt matchar i färg och symbol. Längst ner blev det dock ett litet fält utan papper. Band fick hjälpa till att täcka.

Nu är tre band på plats. Underst två svarta organzaband och överst det fina röda bandet, samtliga från ROX Stamps.

Här är det sista pappersfria området täckt. Min favorittext "Att vara stark.." (Rox) hade en självklar plats här!

Dags att få almanackan på plats. Jag har sagt det förr och säger det igen: Ska du köpa en håltagare/öljettsättare som du verkligen kan ha nytta av, så välj en Crop-a-dile Big Bite! Utan problem gjorde den hål i fotoramens masonitskiva.

En påsnit/brad med lite längre, rejälare vingar på, satte jag med en vinge på vardera sida av denna handdukshållare fyndad i 10 kr-låda på Coop.

Påsnitens vingar träddes sedan in i hålet och fästes med utfällda vingar på baksidan. Sitter stabilt och bra.

För att hjälpa till att stötta griffeltavelhjärtat limmade jag fast första bästa skräp jag fick tag i som kunde fungera som distansklossar.

Hjärtat är lite för stor för att passa in inuti ramen. Den vilar på ramens kanter, vilket gjorde att jag behövde föregående bilds distansklossar för att stötta hjärtat på mitten. Det röda bandet fick ta plats i hjärtat också och limmades fast på baksidan.

Almanackan skrevs ut på 4cc-papper. De är tjockare än vanliga skrivarpapper och har en väldigt slät yta, vilket ger fina utskrifter. Ritpapper kan också vara perfekt, baksidan på mönsterpapper (kanske rensa bland de man gillar mindre) funkar också utmärkt.

Nu har jag en anslagstavla med lättutbytbara kalenderblad, samt skrivyta på griffeltavlan.
I o m stämpeln under kalendern kan jag även använda den utan kalendern när den tar slut.

Blås inte bort idag! Stanna inne och mys istället ;-)

NHL


Min blogglista

Räknare

Veckoräknare

dagsräknare

free counters