lördag 24 juli 2010

Grejar hemma

Vi försöker greja och organisera här hemma nu på semestern.
Det tråkiga med våra organiseringsryck är att det blir att se ut som att bomben slagit ner här. "Ut med alla grejer på golvet, på sängen, på bord. Ställ dig sedan och stirra på allt, bli alldeles matt och gå och sätt dig framför datorn istället."

Jag gjorde i alla fall en stor insats nyss! I exakt 1 år har jag stört mig på tapetserarlinjalen som stått i hallen. Den stod förut på golvet, men efter att ha fått ta den 50elva gånger ifrån den fäktande sonen, så hamnade den i hatthylleregionen, vilande mellan två hyllor. En tapetserarlinjal är en mycket ful inredningsdetalj= den har STÖRT mig!
Jag tog alltså idag och helt enkelt lyfte ner den från sitt vertikala läge som pynt på hallväggen, bar den in i klädkammaren, hittade ett lämpligt hörn och.... STÄLLDE NER DEN! LYCKA! och så enkelt det var!
Varför har det inte gjorts tidigare? Varför har jag låtit denna tapetserarlinjal suga energi ur mig varje gång jag klivit in genom dörren till mitt hem, I ETT HELT ÅR?!

Lärdom: Ofta är det små, enkla förändringar som leder till ökad lycka :-)

Dagens pyssel har gått i organisationens tecken. Barnens stora myskuddar fick varsin liten öljett ditsatt i ett kuddhörn med Bajten (Crop-a-dile big bite).
Band träddes igenom och vips så kunde kuddarna knytas fast i myshörnan- den plats på jorden de arma kuddarna annars har fått spendera minst tid.
Här ska bli ordning!

Kolla gärna in i min säljblogg där ett bord finns till salu :-)

1 kommentar:

Vardagsprincessan sa...

Ni får gärna komma hit och organisera med. Här står allt i flera år ;)...om det ens står,..för det kan ju gå ut av sig själv också =). Japp penga ängeln har fungerat flera gånger om faktiskt , redan efter några dagar fick vi ju bilstolen såld :)